Празници - ОУ Свети Иван Рилски

Отиване към съдържанието

Главно меню:

Празници

Ученици
УЧЕБНА   2019/2020  ГОДИНА

Отшумяха  събитията, посветени  на 98-мия  рожден  ден на  училището. Седмица, изпълнена с  много  конкурси, състезания,  викторини и  най-интересното  събитие: ден  на  самоуправлението,  когато  ученици  влязоха  в  ролята  на  учители .
Тук можете да  видите как се  представихме в  кулинарната  изложба, изложбата от  природни  материали на  тема: "Есенна  картина", изработването  на  макети: "Моето  училище" и изработването  на  постер, плакат и лапбук на  тема: "Заедно  в  училище". Най-малките  деца  от  подготвителните  групи  подготвиха  представление "Работната  Мецана  в  есенната  гора" и кулинарна  изложба с  участието  на  родители.
Тези  събития са  традиция  за  нашето училището, която  продължава да се съхранява,  радва  и вдъхновява  учители  и  деца....
УЧЕБНА   2016/2017   ГОДИНА

Отшумяха  събитията, посветени  на  95-тия  рожден  ден на  училището. Седмица, изпълнена с  много  конкурси, състезания,  ревюта и викторини.
Тук можете да  видите как се  представихме в ревюто:  "Есенен листопад", кулинарната  изложба, изложбата от  природни  материали на  тема: "Златна  есен".  Тези  събития са  традиция  за  нашето училището, която  продължава да се съхранява,  радва  и вдъхновява  учители  и  деца....

Варна беше избрана за европейска младежка столица за 2017 година

Варна спечели престижното състезание в конкуренция с градове от Португалия, Италия и Ирландия.
През 2017 година в морската ни столица ще се провеждат всички европейски младежки събития. Градът ще получава и евросредства по проекти, свързани с младежките дейности.  Победителят в конкурса беше обявен на церемония в румънския град Клуж-Напока, който е младежка столица за 2015 г., по време на заседанието на генералната Асамблея на Европейския младежки форум. Във финалната фаза на надпреварата Варна се конкурираше с градовете Кашкайш от Португалия, Галуей от Ирландия и Перуджа от Италия.  Европейска младежка столица е титла, която се присъжда на европейски град за период от една година. Победата означава, че всички младежки форуми на организации от цяла Европа през 2017 ще се проведат във Варна. Титлата няма конкретно парично измерение, но притежателят и получава приоритетно финансиране на младежките си проекти по всички европейски финансови инструменти. Освен това, за осигуряване на домакинството се очаква и значителна финансова подкрепа от републиканския бюджет, обявиха от общината.
    Изборът на Варна да е Европейска Младежка Столица е успех и национална кауза, която цели Варна и България да споделя с Европа младежката си енергия, своите културни и исторически ценности, идеите и решенията, които предлага за решаване проблемите на младежите.  Морският град  има амбицията да поведе Европа в преосмислянето на жизнено важната ролята на младите през XXI век за развитието на нашето общество. В цяла Европа се говори за загубеното поколение, което живее в икономическа и социална криза. Варна осигурява възможности и потенциал, чрез активизиране и припознаване на социалните иновации, насочени към младите. Това бе и основния акцент на кандидатурата на Варна за Европейска Младежка Столица за 2017 година.
ЕВРОПЕЙСКА МЛАДЕЖКА СТОЛИЦА

Е титла, създадена по инициатива на Европейския Младежки Форум и стартира през 2009 г. До момента Европейски Младежки Столици са били: Ротердам, Холандия (2009 г.), Торино, Италия (2010 г.), Антверпен, Белгия (2011 г.), Брага, Португалия (2012 г.), Марибор, Словения (2013 г.) и Солун, Гърция (2014 г.). Избрани са и Европейски Младежки Столици за 2015 г. - Клуж Напока, Румъния и Гянджа, Азербайджан (2016 г.)...


Спортен  календар  2014/2015 година

Спортен празник, посветен на патрона на училището свети Иван Рилски - 17 октомври 2014 година;
Участие в детския футболен  турнир "Кока Кола" - април/май 2015  година;
Участие на представителните турнири по плажен  волейбол -  май/юни 2015 година.През   учебната  2014/2015 година  училището ни продължава участието си  в  проект "УСПЕХ" - Да направим училището привлекателно за младите хора.

По проекта ще работят 23 групи: клуб "Аз обичам животните и природата" с ръководител Люба Георгиева; "Да танцуваме заедно" с ръководител Гергана Драганова; "Работилница за идеи" и "Училищни журналисти" със Светлана Драганова; "Млад приложник" със  Светла Илиева; "Да опознаем Варна" с Росица Иванова; "Искам да знам за моя град"с Росица Тишева; "Арт ателие" с Дарина Иванова; "Млад творец" с ръководител Павлина Желязкова; "Патиланско царство" с ръководител Анета Атанасова; "В света на книгите и игрите" с Елена Бонякова; "Магията на цветовете" с Нина Янкова; "Полезната математика" с Николинка Желязкова;  "Компютърен свят" с ръководител Анка Михайлова; "Зелени алтернативи" с Йорданка Йорданова; "Аз обичам природата" със Златка Младенова; клуб "Мажоретки" с Юлияна Иванова; "Изобразително и приложно изкуство" със Светла Илиева; музикални студиа " Вълшебни гласчета" и "Вълшебни ритми" с ръководител Теодора Русева и спортните секции по футбол, волейбол и "Колективни и индивидуални спортове" с треньори Ваньо Игнатов, Янчо Янев и Христо Енчев.
  Учениците от всички групи през последните две години с желание работиха и показваха какво са направили по време на заниманията си, като подготвяха изложби с творбите си за своите съученици. С нетърпение очакват да започнат дейностите по клубове и през тази учебна година

Мажоретките от секция "Спортен мажоретен състав", заедно с фанфарния ни оркестър успяха да се подготвят добре за прегледа на духовите оркестри и мажоретни състави, който се състоя на 04.05.2012 год. Мажоретките ни се представиха чудесно, щастливи от новия изглед, които имат с униформите си в  бяло и червено.

Отшумяха честванията на 90 годишния юбилей на училището.  На 23.ХІ.2011г. се откри паметник на Свети Иван Рилски от директора на училището г-н Димитров и заместник-кмета на Варна г-н Базитов. Митрополит Кирил и духовници отслужиха тържествен водосвет. Отново се радвахме на участието на фанфарния оркестър и мажоретния състав. Всички ученици запяха химна на училището, създаден от г-жа Рада Иванова. Положен беше венец от учители и ученици, както и цветя от гостите. По този повод бяха организирани и много други мероприятия:  ден на ученическото самоуправление,  ден на отворените врати, откриване на мини-полигон по безопасност на движението, спортни състезания,  ден на плодородието и конкурси: изложба от природни материали;  изложба на редки видове цветя ; състезание за най-оригинален сандвич и ревю за най-оригинален костюм от отпадъчни материали.

Традиция в училището е провеждането на Ден на плодородието - 25 ХІ - рожден ден на училището.
На този ден уреждаме изложби:
" Дарове на природата";
" Нов живот за отпадъците";
" "Гримираната тиква".
Организираме конкурси за изработване на есенен костюм от природни материали; ревю на дрехи от отпадъчни материали; кулинарни изложби; апликации с природни материали; рисунка на тема: " Багрите на есента".Традиционно всяка година в началото на месец май в училище се провежда "Сцена на талантите", където учениците могат да представят своите певчески и артистични заложби. 
Назад към съдържанието | Назад към главното меню